Změny v Radiožurnálu: Suchan novým šéfem, návrat hlásí Ondráček

Novým ředitelem Radiožurnálu se po Janu Pokorném stane Ondřej Suchan. Martin Ondráček se do rádia vrací zpět zhruba po roce působení v Babišově Mafře. Dočasným předsedou Rady Českého rozhlasu bude Ivan Tesař, který nahradí Petra Šafaříka.

Novým šéfredaktorem stanice Radiožurnálu z portfólia Českého rozhlasu (ČRo) bude od dubna dosavadní programový vedoucí stanice Ondřej Suchan. Ten ve funkci nahradí Jana Pokorného, který se v březnu stal ředitelem zpravodajství ČRo. Další změna v rámci ČRo proběhne na pozici šéfredaktora zpravodajství a publicistiky ČRo, kterým od května bude dosavadní ředitel digitálního obsahu Mafry Martin Ondráček. Do veřejnoprávního rádia se tak vrací zhruba po roce. Personální změny schválila Rada ČRo na 3. veřejné schůzi 30. března.

Dále Rada na svém zasedání schválila výroční zprávu o činnosti rozhlasu za loňský rok a změnu statutu ČRo. Oproti dosavadním zvyklostem, kdy generální ředitel musel s radními projednávat jmenování vedoucích na prvním stupni řízení a šéfredaktorů, se bude nově tato povinnosti týkat i některých vedoucích pozic na druhém stupni, které jsou ale podřízené přímo generálnímu řediteli.

Rada na středečním zasedání rovněž odhlasovala nového předsedu Rady ČRo, kterým bude do řádných voleb Ivan Tesař. Ten ve funkci od 1. dubna nahradí Petra Šafaříka, který byl předsedou od listopadu loňského roku a schválila koncepci Symfonického orchestru ČRo. Ten nadále povede Jakub Čížek. Všechna hlasování proběhla v jednohlasné shodě.

Přidat komentář